Renault Clio RS Sport Tourer under övervägande

Nästa år kommer nya Renault Clio i busig RS-version. Vad vi inte känt till tidigare är att Clio RS kanske också lanseras i kombiutförande.

Det kryllar knappast av GTI-kombibilar i småbilsklassen. Faktum är att den enda som finns är Skoda Fabia Combi RS, men den är knappt känd här i Sverige eftersom den inte säljs här.
Nu ser det ut som att den lilla tjeckiska GTI-kombin kan få motstånd från franskt håll eftersom Renault tittar på att göra en RS-version av nya Clio Sport Tourer.

Renaults exteriördesignchef Andreas Lo berättade för brittiska Autocar nyligen att de faktiskt tittar på att göra en Clio RS Sport Tourer. Han menar att det handlar om planering, att de enkelt skulle kunna sjösätta kombin som RS.
– Vi har alla bitar och det är något vi tittar på, säger han.

Rent effektmässigt skulle en Clio RS-kombi slå Fabia Combi RS på fingrarna. 200 hästkrafter (eller kanske lite fler) jämfört med 180.

Nya Renault Clio, även som Sport Tourer, hade världspremiär i Paris för knappt en månad sedan. Vi har redan kört den. Hur nya Clio RS kommer att se ut? Förmodligen så här.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer