Med tiden åtta minuter och 32 sekunder har Renault lyckats knipa förstaplatsen i den mycket världsberömda tävlingen ”Snabbaste småbilen runt det gröna helvetet”.

Ska du köpa en ny småbil och det är viktigt för dig att det är en bil som du vet är snabb på världens tuffaste bana – då ska du välja Renault Clio.
Clio RS 220 Trophy har nämligen slagit till med tiden 8 minuter och 32 sekunder runt Nürburgrings nordslinga. Det berättar Renault, men det var inte de som körde utan tyska Sport Autos Christian Gebhardt. I ett test mellan fyra olika bilar i B-segmentet var Renault snabbare än övriga. På andra plats kom Mini John Cooper Works med tiden 8,35, på tredje plats Opel Corsa OPC med tiden 8,40 och på fjärde och sista plats Audi S1 med tiden 8,41. Dyraste bilen var alltså långsammast.

Renault Clio RS 220 Trophy är dock inte snabbaste framhjulsdrivna bil runt den maffiga banan. Titelhållare i den klassen är i stället nya Honda Civic Type R då den körde varvet på knappt sju minuter och 51 sekunder.

Visa kommentarer
NUVARANDE Renault Clio snabbaste småbilen runt Nürburgring
NÄSTA Nya Mercedes E-klass Coupé har fått Chris Bangle-rumpa