Renault visar upp Grand Scenic, en MPV för familjen som behöver lite extra utrymme. Kommer med fem eller sju sittplatser.

I mars var det premiär för nya fjärde generationen Scenic och liksom föregångaren kompletteras den nu av den rymligare Grand-versionen. Utseendemässigt ser den i princip likadan ut bortsett från den förlängda taklinjen och mer upprätta bakdelen. Förändringar som gör att det ryms upp till sju personer i bilen, om du betalar extra det vill säga, Grand Scenic är femsitsig i standardutförande.

Renault Grand Scenic

Jämfört med föregångaren är den liksom vanliga Scenic aningen större, närmare bestämt 75 millimeter längre, 20 mm bredare och 15 mm högre. Hjulbasen är 280 centimeter vilket betyder att passagerarna får 35 mm mer benutrymme. Grand Scenic är totalt 24 centimeter längre än vanliga Scenic och tack vare det ryms 765 liter bagage i den femsitsiga versionen, 193 liter mer än i Scenic och 40 mer än i föregångaren. Hur mycket bagage det ryms i den sjusitsiga versionen delar Renault dock inte med sig av.

Renault Grand Scenic

Liksom Scenic erbjuds Grand-versionen med två bensinmotorer, antingen 115 eller 130 hästkrafter, båda kopplas till en sexväxlad manuell låda. På dieselsidan är utbudet bredare, antingen 110, 130 eller 160 hästkrafter varav den förstnämnda erbjuds mer ”Hybrid Assist”. Ett system som återvinner bromskraft som lagras i ett 48-voltsbatteri och en elmotor kan vid behov assistera förbränningsmotorn. 110- och 160-hästarna erbjuds även med sexväxlad dubbelkopplingslåda.

Både Scenic och Grand Scenic kommer att börja säljas framåt årsskiftet, pris är ännu ej fastställt.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer