Renault smygvisar premiumkoncept till Frankfurt

En hårt beskuren bild på en framlampa är allt vi hittills får se på Renaults nya konceptbil – som ska vara en framtidsvision på en premiummodell. Ska frankofilerna äntligen få sitt lystmäte tillgodosett igen?

Den korta pressreleasen från Renault avslöjar inte mycket om företagets nya konceptbil, som ska visas på bilsalongen i Frankfurt. Men med ordet ”premium” som beskrivning av modellen kan det inom frankofilleden finnas orsak till förhoppningar. Modellutbudet på bilmarknaden för dig som gillar större, lyxigare franska bilar är nämligen för tillfället ovanligt litet – sedan både Renault Vel Satis och Citroën C6 lagts ner. Den sistnämnda gick ur produktion så sent som tidigare i år.

Bilden Renault har skickat med avslöjar knappast otroliga mängder mer information, utan är en närbild av en lampa på bilen. Hårt beskuren. Formgivningen har skett under ledning av Laurens van den Acker. 

Vi behöver inte vänta länge på mer information, bilen ska ju nämligen visas på Frankfurtsalongen som drar igång nu i veckan – och redan på tisdag ska premiärvisningen ske.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer