Renault bekräftar att lilla Twingo kommer i helt eldrivet utförande senare i år och att den blir en av två eldrivna Renault-modeller som ska lanseras under året.

Renault ska lansera två helt eldrivna modeller under 2020. Den ena vet vi inte så mycket om, den trots bli en suv i Kadjar-storlek. Den andra vet vi nu betydligt mer om eftersom Renault har bekräftat att den blir en Twingo. När Renault presenterade sitt resultat för 2019 berättade man också att elbilen Twingo Z.E. kommer att lanseras under året.

Renaults elbilsförsäljning ökade med 23,5 procent 2019 jämfört med året innan och det är förstås Zoe som är dragloket. Bara i Sverige såldes Zoe i 2 036 exemplar, och blev med det den näst mest sålda elbilen 2019. Etta blev Tesla Model 3 med 4 216 sålda exemplar.

Twingo Z.E. kommer med allra största sannolikhet att få låna plattformskusinen Smart Forfour EQ:s eldrivlina. Smarten har ett litet batteri på 17,6 kWh som ger en räckvidd på cirka 14 mil. Elmotorn driver på bakhjulen och ger 82 hästkrafter.

Twingo Z.E. väntas begå premiär på Genèvesalongen i mars, men ropa inte hej än, det är nämligen inte alls säkert att Twingo Z.E. kommer att säljas i Sverige. Senaste generationen Twingo har inte sålts i Sverige och även Smart-bilarna har haft svårt att hitta ut på svenska vägar.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer