Mercedes nya kompaktsuv GLK har ännu inte riktigt nått försäljningshallarna. Det hindrar dock inte amerikanska RENNtech från att sätta tänderna i bilen. På den stora tillbehörsmässan SEMA Show ska de visa sin Pikes Peak-inspirerade GLK.

Av Mercedes alla fyrhjulsdrivna suvmodeller kan GLK inte beskyllas för att vara den med den mest aggressiva framtoningen. Förklaringen till det ligger sannolikt i att GLK ska tilltala den som normalt sett inte skulle köpa en suv. Men nu verkar det ändå som att Mercedes vill tuffa till GLK en aning. Inför den stora biltillbehörsmässan SEMA Show i Las Vegas mellan 4 och 7 november ger Mercedes ett antal tuningfirmor i uppdrag att modifiera GLK.

Först ut att visas för allmänheten är RENNtechs GLK. Det Florida-baserade företaget säger sig ha hämtat inspiration från Pikes Peak-tävlingen, kanske den mest ansedda och hårdaste hill-climb-tävlingen i världen. Det är den stora bakre takvingen och de hungriga luftintagen som ska ge associationer till den hästkraftstinna bergsbestigningstävlingen. De tekniska detaljerna kring bilen är ytterst få än så länge. Det ryktas dock om att bilen ska drivas av RENNtechs nya högpresterande hybriddrivlina. Det bakåtvända luftintaget på huven säger oss att RENNtechs GLK blir en aning värre en Mercedes GLK.

Brabus, Blvd Customs och Legendary Motorcars sägs också arbeta på modifierade versioner av GLK inför SEMA. Mercedes har dock inte velat avslöja om detta stämmer. Vi får helt enkelt vänta och se hur många och hur extrema tolkningar av GLK som dyker upp på SEMA.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer