Flerfaldiga touring car-mästaren Rickard Rydell tvingas missa helgens WTCC-tävling i Marocko på grund av sjukdom.

Rydell har legat sjuk med ett virus under den gångna veckan, något som har förvärrats inför helgen och tvingat fram beslutet för honom att stå över tävlingen.

– Jag är extremt ledsen över att behöva avstå helgens tävlingar i Marrakech. Jag har haft hög feber i flera dagar, och den vill inte släppa trots behandling. Under det senaste dygnet har det blivit värre. Det känns oerhört tungt och tråkigt, men det hade varit en direkt säkerhetsrisk att sätta sig i bilen i det här tillståndet och det finns helt enkelt inget annat alternativ, säger Rydell.

Rydell tävlar för svenska Honda-teamet Nika Racing och har hittills kört en tävlingshelg med nionde plats som bästa resultat.

– Ett stort tack till teamet, som stöttat mig och verkligen varit behjälpliga på alla sätt och vis. Jag kommer nu tillsammans med mina läkare att fokusera på ett snabbt tillfrisknande, och jag ser fram emot att vara tillbaka i bilen igen i Budapest om två veckor, säger Rydell.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer