Efter 20 år som fabriksförare i racing väljer Rickard Rydell att stå vid sidan av banorna 2010. Rydell lämnar inte sporten helt då han engagerats som expert i Viasat Motors STCC-sändningar. Han byter med andra ord racingstolen mot tv-soffan.

Rickard Rydell tävlar inte säsongen 2010. Det är första gången sedan 1977 då karriären inleddes i karting. År 1986 blev det Formel 3 för Picko Troberg och sedan 1990 har han varit fabriksförare för Toyota, Volvo, Seat och Aston Martin. Bland meriterna finns seger i Macau Grand Prix 1992, BTCC 1998 och GT1-klassen i Le Mans 24-timmars 2007.
Han har förhandlat om en sits i STCC med Brovallen Motorsport som troligen kommer att driva Seat-bilar men det blev inget av de diskussionerna. Seat tävlar inte heller i WTCC.

Suget efter att köra racerbil finns där fortfarande, men även intresset för att göra andra saker.
– Under många år har jag haft uppemot 200 resdagar men nu ska det bli skönt att kunna landa hemma och prova på andra saker än att köra racerbil. Det ska bli jättekul att jobba med Viasat Motor, där jag bland annat ska vara expert i studiodelen av STCC-sändningarna.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer