Road Rover ny modellserie från Land Rover

Jaguar Land Rover vill bredda sin portfölj med en helt ny modellserie vid namn Road Rover. Startskottet är planerat till 2020.

Land Rover dammade nyligen av ett gammalt konceptnamn och applicerade det på en helt ny modell – Velar. Nu är de på väg att göra samma grej ännu en gång, ett gammalt modellnamn som användes på en rad experimentfulla konceptbilar under 1950- och 1960-talen ska pryda en helt ny modellserie vid namn Road Rover.

Enligt Autocar ska Road Rover vara Land Rovers svar på Mercedes S-klass vad gäller lyx och interiört hantverk. Bilen ska, till skillnad från S-klass, ha vissa allterrängsegenskaper men ändå vara inriktad på att erbjuda imponerande väghållning (utanför terrängen).

Första modellen sägs vara en helelektrisk modell som eventuellt visas upp på bilsalongen i Los Angeles under senhösten 2019 med marknadslansering året därpå. Därefter ska Road Rover utökas till att bli en hel modellfamilj med ännu bättre vägegenskaper men fortfarande med oömma egenskaper à la Range Rover.

Nedan ser vi en trio Road Rover-experimentbilar som var tänkta att fylla det utrymme som fanns mellan Rovers modeller och Range Rover.

Road Rover 1951

Road Rover-experimentbil från 1951.

Road Rover Series II 1957
Road Rover 1967

Road Rover-experimentbil från september 1967.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer