Robert Dahlgren kom 0.927 sekunder från sin första STCC-titel någonsin efter att ha kämpat sig från åttonde till andra plats i säsongsfinalen på Knutstorp.

– Jag behövde bara ett varv till så hade det gått, men nu var det 20 varv som gällde och jag tappade för mycket tid i början, säger Dahlgren.

Dahlgren kämpade mot Richard Göransson om årets titel och tog sig förbi sin teamkollega i början av sista tävlingen. Volvo-föraren närmade sig ledande Mattias Andersson i slutet av tävlingen. Om han hade lyckats ta sig förbi hade Dahlgren och Göransson slutat på samma poäng i mästerskapet.

Enligt reglementet hade Dahlgren då blivit mästare då han var framför Göransson i sista tävlingen, liknande när Tommy Rustad tog STCC-titeln 2009 när han slutade på samma poäng som Thed Björk.

Men Dahlgren korsade mållinjen som tvåa och Göransson fyra, något som innebar sju poängs fördel för Göransson i den slutgiltiga mästerskapsställningen.

– Just nu är jag sjukt besviken. Jag ville vinna mästerskapet, jag ville ta guldet, men det gick tyvärr inte hela vägen. Grattis till Richard och hela teamet som har gjort ett bra jobb, säger Dahlgren.

Dahlgren har ännu inte förlängt sitt kontrakt med Polestar Cyan Racing för 2017 men hoppas på att ta en av teamets tre platser i WTCC nästa år.

– Jag hoppas på att köra WTCC nästa år, säger Dahlgren.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer