Robert Dahlgren kör Volvo i TTA

Volvo/Polestar Racing har skrivit ett nytt fyraårskontrakt med Robert Dahlgren och kommer att tävla i nystartade Touring Car Team Accociation (TTA) 2012.

– Jag är jätteglad över att förlänga kontraktet med Volvo. Teamet är väldigt professionella och det ska bli mycket spännande att tävla i nya TTA, säger Dahlgren.

Dahlgren har tävlat framgångsrikt för Volvo sedan 2004 med tre SM-silver, 17 segrar, 35 pole position och 39 pallplatser.

– Vi är mycket glada över att förlänga samarbetet med Robert. Han är en väsentlig del av Volvos tävlingsverksamhet med Polestar och vi ser fram emot nya framgångar med honom i TTA 2012, säger Derek Crabb, Motorsportdirektör för Volvo Personvagnar AB.

Robert Dahlgren stärker upp en redan stark föraruppsättning för Volvo i TTA till nästa säsong i form av Fredrik Ekblom och Thed Björk som är kontrakterade sedan tidigare. Volvo kommer att delta med fyra S60-bilar i TTA och teamet förhandlar nu med flera förare om att fylla den kvarstående platsen.

Norrmannen Tommy Rustad är enligt vad Teknikens Värld erfar en stark kanditat och i vilket fall som helst får Volvo i nystartade TTA ett formidabelt Dream Team.

Vad som sker med Volvos satsning i WTCC nästa säsong är ännu inte offentligt. Robert Dahlgren var ordentligt på G med C30 i de avslutande tävlingarna 2011, men inget beslut är taget om det blir fortsatt tävlande och i så fall i vilken omfattning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!