Rolls-Royce måste se sig om efter en ny designchef eftersom Giles Taylor, som bossat över märkets linjer de senaste sex åren, slutar – med omedelbar verkan.

Rolls-Royce står plötsligt utan designchef sedan företaget i går meddelat att Giles Taylor slutar omgående. Han har varit märkets designchef de senaste sex åren och dessförinnan var han ansvarig för Rolls-Royce exteriördesign.
Under sin tid som ansvarig för formerna har Rolls-Royce släppt flera ny modeller, bland annat Wraith, Dawn, nya Phantom och – så klart – suven Cullinan. Dessutom är han ansvarig för hur ”framtidens lyxbil” 103EX ser ut.

Rolls-Royce Cullinan

Cullinan kom till när Giles Taylor styrde skutan på Rolls-Royce designkontor.

Giles Taylor ska inte ha hittat något nytt uppdrag inom BMW-koncernen, som Rolls-Royce ingår i, utan lämnar för ”att driva alternativa affärsintressen”. Vad det betyder återstår att se. Kanske han sadlar om helt eller så går han till en konkurrent.

Rolls-Royce Vision Next 100 (103EX)

Rolls-Royce Vision Next 100 (103EX), framtidens lyxbil enligt Giles Taylor.

Rolls-Royce meddelar att de kommer att presentera en ny designchef i god tid. Men i god tid innan vad, säger de inte. Skulle vi satsa en slant på vem som blir ny designchef skulle vi satsa den på Pavle Trpinac, märkets nuvarande exteriördesigner som ligger bakom mycket av det vi sett från Rolls-Royce senaste åren.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer