Under söndagskvällen kom information om att Sveriges mest framgångsrika Formel 1-förare genom tiderna, Ronnie Peterson, har fått sin gravsten omkullvält.

Det är Nerikes Allehanda som rapporterar att Ronnie Petersons grav på Almby kyrkogård i Örebro har skändats. Hans sten samt två andra har välts omkull. Man tror att det har inträffat under natten till söndagen.

– Det är verkligen att skända. Stenarna ligger verkligen ned. Det ser inte alls roligt ut, verkligen inte. Det känns nästan som att man just har valt Ronnies sten, säger församlingsherden Brita Wennsten till Nerikes Allehanda.

100518-classic-events

En ung Ronnie Peterson.

Ronnie Peterson är Sveriges mest framgångsrika racingstjärna genom tiderna. Han debuterade i Formel 1 1970 och slutade som totaltvåa under två år – 1971 och 1978.
Just 1978 kom tyvärr att bli hans sista säsong då hans var inblandad i en stor krasch med många bilar, precis efter starten i Italiens Grand Prix på Monza. Dagen därpå, den 11 september 1978, kom det tragiska meddelandet från sjukhuset i Milano – Ronnie Peterson hade gått bort.

Läs gärna med var vi skrev om Ronnie Peterson i samband med att det den 11 september 2018 var 40 år sedan han gick bort.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer