Rowan Atkinsons värstingmerca på auktion

Den må se alldaglig ut men under Merca-huven ruvar en V8:a på 326 hästkrafter. Bilen ruvar även på en spännande historik då den har varit ägd av skådespelaren Rowan Atkinson. Två gånger dessutom. Nu går den på auktion.

Rowan Atkinson är inte bara känd som skådespelare utan även som biltok. Mest snack har det varit om hans McLaren F1 som han kraschade och senare sålde för jättebelopp. Nu säljs en annan av hans bilar. En bil som han tyckt om så mycket så att han har ägt den två gånger.

Mercedes 500E 1991 Rowan Atkinson

Foto: CCA

Bilen är en av 29 vänsterstyrda Mercedes 500E som levererades till Storbritannien. Den är av årsmodell 1991 och har, som modell nammnet antyder, en V8-motor på fem liter. Prestandan är 0-100 km/h på 5,5 sekunder och bilen toppar 259 km/h.

Mercedes 500E 1991 Rowan Atkinson

Foto: CCA

Rowan ägde bilen de fyra första åren, sen såldes den till ägare nummer två som hade bilen under 23 år varpå skådespelaren köpte den åter.

LÄS MER: Bilar till salu

Enligt protokollet från auktionsfirman CCA, Classic Car Auction, är bilen i gott bruksskick och får tre stjärnor av fem möjliga på alla punkter utom en: historiken. Där blir det en fyra, vilket kanske inte är så svårt att förstå.

Mercedes 500E 1991 Rowan Atkinson

Foto: CCA

Något förväntat pris nämns inte men den 25 maj får vi svaret på vad den är värd. Då faller klubban i Warwickshire Exhibition Centre.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer