Nu ska Rowan Atkinson sälja sin omtalade McLaren F1. Priset han begär kan kännas lite magstarkt – 99 miljoner kronor. Men så har modellen också stegrat extremt i pris senaste 1-2 åren.

Rowan Atkinson är mest känd som Mr Bean, den snurrige mannen med en nallebjörn vid sin sida och som kör omkring i en Mini. Han är också känd för att vara en sportbilsentusiast och i hans ägo har under många år en McLaren F1 funnits, den mytomspunna supersportbilen med V12-motor från BMW som på 1990-talet var världens snabbaste bil med toppfart på över 380 km/h.

Kraschad McLaren F1

Så här såg Rowan Atkinsons McLaren F1 ut efter en krasch 2011. Reparationskostnad: 9,2 miljoner kronor.

Atkinsons McLaren F1 har varit en rubrikernas bil. 2009 krockades den lite lätt. 2011 krockades den igen, denna gång betydligt hårdare. Ett och ett halvt år efter kraschen blev notan för reparationen officiell. Ofattbara 9,2 miljoner kronor kostade reparationen den brittiske komikern och skådespelaren.

När hans exemplar var ny 1997 köptes den för motsvarande 7,9 miljoner kronor. Nu har han bestämt sig för att sälja kärran och prislappen han har satt på den uppgår till ofattbara 98,8 miljoner kronor.
McLaren F1 har prisstegrat något enormt sista åren. För lite mer än två år sedan gick en F1:a för drygt 35 miljoner kronor, nytt rekord då. Förra våren såldes en McLaren F1 i USA för otroliga 66,9 miljoner kronor. Den prislappen toppar alltså Rowan Atkinson med drygt 30 miljoner kronor.
Synd att man pluggade på 1990-talet och inte satsade på en McLaren F1 i stället, hade varit en effektivare investering.

Rowan Atkinsons McLaren F1 har chassinummer 61. Den är med andra ord ett av de absolut sista exemplaren av gatversionen som tillverkades i 64 exemplar. F1 tillverkades i totalt 106 exemplar utöver gatversionen rör det sig om banversioner och några prototyper.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer