Saab ska satsa och expandera i Ryssland. Det framgår i en intervju med ryssen Vladimir Antonov som SVT Rapport fått chans till. I planerna ingår bland annat en Saab-fabrik i Kaliningrad.

SVT Rapport har träffat Spyker-finansiären Vladimir Antonov. Den omtalade ryssen har det skrivits spaltmeter om sedan GM enligt kontrakt förbjudit honom att vara aktieägare i Saab Spyker under tiden som GM äger preferensaktier i Saab, det vill säga till och med sista december 2016.
I intervjun berättar Antonov hur han var involverad i förvärvsprocessen kring Saab och hur han helt plötsligt motades bort. Han berättar även om de långt framskridna planer som han och Spyker under lång tid haft för Saab.
– Vi hade planer på att bygga en fabrik i Kaliningrad, som har bra förbindelser med de skandinaviska länderna. Vi skulle också bygga om äldre modeller, som 9-3, för den ryska marknaden, eller för Ukraina och Kazakstan. Prislappen för de ombyggda modellerna skulle hamna på motsvarande 90 000 svenska kronor, berättar Antonov för SVT Rapport och påpekar att han gärna är involverad i framtiden, antingen som aktieägare eller finansiär – beroende på om GM ändrar inställning.

Se hela SVT Rapports intervju nedan.

     


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer