Saab 9-3 knockade McLaren 650S

I London i helgen gick en fajt av sällan skådat slag. Segrande ur striden gick en svensk medan den sårade britten nu omplåstras på sjukhus för stora belopp.

https://www.youtube.com/watch?v=Y8U2mzI_CLA

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Nej, det är faktiskt inte en boxningsmatch som vi refererar i ingressen, men det var en svensk med i lördagens fajt som ägde rum i en korsning i Londons mer fashionabla kvarter. I ena ringhörnan stod nämligen Saab 9-3 Cabriolet av senaste generation medan motståndet utgjordes av supersportbilen McLaren 650S.

Mötet slutade näsa mot näsa och som vi ser i filmen blev båda kombattanterna ordentligt tilltygade, men Saaben är den som är mest intakt av de båda.

Medan vi är övertygande om att McLaren-bilen repareras – för enorma summor – till nyskick igen är vi mindre säkra på att 9-3:an åter får se dagsljus med återställd nos. Men vi hoppas på det.

I utländsk media skrivs det bland annat att lärdomen av detta är att man aldrig ska krocka med en Saab, för då blir det kostsamt för andra parten. En annan svensk bil som är otroligt krocksäker ser du här.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer