Lanseringen av Saabs crossover 9-4X kommer allt närmare. På Detroitsalongen i januari är det dags för avtäckningen av produktionsversionen, men redan här och nu kan du se 9-4X i stort sett omaskerad.

Det har redan gått lite drygt nio månader sedan Saab var i fokus på Detroitsalongen. Anledningen till att strålkastarna riktades mot det svenska bilmärket var att crossover-suven 9-4X i konceptform visades i montern.
Ett år efter att den etanolmotorbestyckade konceptbilen visades är det dags för produktionsversionen att dra blickarna till sig, alltså även denna gång på bilsalongen i Detroit. Tack vare våra spionfotografer kan du redan nu få en första titt på hur den ser ut. Saabs designers och tekniker nämnde för Teknik Värld i våras att produktionsversionen stämmer till cirka 85 procent med vad som visades som koncept och det ser ut att ligga en hel del sanning bakom det. Ovan- och nedanstående bilder visar i princip Saab 9-4X helt ren, endast maskering runt strålkastare och bakljus kan skönjas. Dessutom ser bilen ut att göra sig rätt bra i den vita kulör som är tänkt att kamouflera detaljer på bilen.
Förutom bensinmotorer blir det även en nyutvecklad, tillsammans med VM Motori, dieselspis med sex cylindrar och 250 hästkrafter samt maffiga 550 newtonmeter i vridmoment. Vi kan även vänta oss en 9-4X Hybrid, dock inte vid lanseringen.
Fyrhjulsdriften står Haldex generation fyra för, precis som på XWD-versionerna av 9-3.
Saab 9-4X lanseras hösten 2009 och produktionsstart är det i Mexiko-fabriken lite tidigare.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer