”Konkurs i dag blir det inte, den saken är klar” säger IF Metalls Lars Ankarfjäll till Teknikens Värld. Samtidigt tryter tålamodet för arbetarna på Saab som fått vänta på lönerna två gånger.

Saab Automobile har inte betalat ut löner till sina anställda sedan den 25 augusti. Nu börjar tålamodet tryta, men enligt IF Metall väntar man med att begära företaget i konkurs trots att man alltså har rätt att göra det, efter tio dagar utan lön. 

– Det kan inte gå hur länge som helst. Vi har medlemmar som inte klarar uppehälle och i värsta fall blir de ju av med jobben. Vi ska ha möte över videokonferens i morgon för att kolla läget. Förhoppningen är att lönerna kommer in och att det blir fortsatt drift, säger fackförbundet IF Metalls pressombudsman Lars Ankarfjäll till teknikensvarld.se. 

Samtidigt säger IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic säger till Dagens Industri att morgondagens videokonferensmöte kommer bli ett ödesmöte för om fackförbundet kommer begära Saab Automobile i konkurs eller inte. Konkurs är annars det enda sättet att säkra medlemmarnas löner via den statliga lönegarantin.

På Saab menar man att lönerna fortfarande väntar. 

– Jag har inget nytt att säga. Lönerna är fortfarande inte betalda och företaget fortsätter att söka nya finansieringslösningar. Delvis väntar vi fortfarande på pengarna som varit lovade Saab från tidigare överenskommelser och vi har också sökt nya finansieringslösningar, säger Saabs pressombudsman Gunilla Gustavs till Teknikens Värld. 


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer