Fordringsägarna till den konkursade biltillverkaren Saab ser ut att gå bet på ett antal miljarder eftersom Saabs skuld nu uppgår till mellan 12-13 miljarder, skriver Sveriges Radio.

Arbetet att sälja Saab är nu uppe i högvarv inför försäljningen nästa vecka. På tisdag den 10 april ska spekulanterna ha lagt sitt bud, men vad det verkar kommer pengarna inte kunna täcka skulderna. De stora skulderna överträffar vida vad fabriken kan tänkas inbringa – när General Motors sålde företaget 2010 hade de en prislapp på 3,2 miljarder kronor.

– Det rör sig om i storleksordningen sammantaget i de tre konkurserna runt 12-13 miljarder kronor, säger konkursförvaltaren Hans Bergqvist till di.se.

Processen att sälja det som säljas kan pågår just nu för fullt, enligt konkursförvaltarna Hans Bergqvist och Anne-Marie Potreaux. Ett litet gäng spekulanter är fortfarande intresserade av ett helhetsköp, och har till 10 april på sig att lämna sina slutbud.

– I den här försäljningsprocessen som vi bedriver nu är det uteslutande intressenter som är intresserade av att öppna någon form av industriell verksamhet med biltillverkning, säger Hans Bergqvist.

Men vilka de intressenterna är vill man inte berätta, däremot medger man att turkiska Brightwell hoppat av affären. Företag som hittills dykt upp som kandidater är bland andra Youngman, Mahindra och ett kinesiskt-japanskt konsortium. För mer om vilka budgivarna är rekommenderas sammanställningen här.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer