Audi Sverige meddelar att nya A6 har börjat säljas. Den börjar ännu inte rulla på vägarna men beställningsbar är den. Alldeles snart kan man också beställa kombiversionen Avant.

För drygt två månader sedan var det dags för en ny generation Audi A6 att sitt anlete. På tiden, enligt många som under de senaste få åren har sett konkurrenterna lansera sina motsvarigheter i nya versioner. Men nu är det plötsligt Audi som kan erbjuda det nyaste alternativet i klassen ”stora premiumbilar”. Dock kommer vi inte att få se den på vägarna riktigt än, Sverigepremiären är preliminärt planlagd till i början av september.

Beställningsbar från och med i dag är nya Audi A6 däremot. Två motoralternativ erbjuds och dessa är dieseldrivna 3,0 TDI med 286 hästkrafter och bensindrivna 3,0 TFSI med 340 hästkrafter. På bakluckan står dock inte dessa beteckningar utan Audis nya som enligt den lite svårgreppade nomenklaturen blir 50 TDI och 55 TFSI.

audi-a6-2018-009

Foto: Audi

Priser A6 Sedan
Från 573 900 kronor kostar nya Audi A6 50 TDI quattro som är standardutrustad med Proline Sport-paket och tiptronic-automatlåda. Instegspriset för motsvarande BMW 5-serie, 530d xDrive med 265 hästkrafter och automatlåda, är 527 000 kronor.
Är det i stället bensin man är ute efter är det alltså nya A6 55 TFSI quattro som är alternativet och som kostar från 585 900 kronor. Precis som för dieselalternativet är Proline Sport-paket standard, däremot inte automatlådan utan i stället S tronic-dubbelkopplingslådan. Instegspriset för motsvarande BMW 5-serie, 540i xDrive med 340 hästkrafter och automatlåda, är 543 000 kronor.

Standardutrustning
Proline Sport-paketet innehåller som standard en hel del, exempelvis adaptiv farthållare med autobroms, filhållningsassistans, effektivitetsassistans, undanmanöverassistans, styrassistans, vägmärkesigenkänning, MMI-navigation med MMI touch response, Audi connect navigation & infotainment i 3 år och Audi connect Safety & Service, multifunktionsratt med växlingspaddlar, Audi drive select, parkeringssensorer fram och bak, LED-strålkastare och en hel del annat.

Tillvalsutrustning
Bland tillvalen hittar vi bland annat assistanspaketet City (innehåller korsningsassistent, Audi pre sense 360 grader, filbytesvarnare, urstigningsvarnare, Cross traffic assist rear med autobroms vid backning) för 16 400 kronor, MMI navigation plus som även inkluderar Audi virtual cockpit för 22 200 kronor, större ljudsystem för 10 500 kronor, luftfjädring för 24 200 kronor och fyrhjulsstyrning för 23 100 kronor.
Alpin-paketet inklusive parkeringsvärmare och dragkrok kostar för tillfället inget extra då detta finns på kampanj till och med början av september.

Audi A6 Avant 2019

Priser A6 Avant
I slutet av maj blir nya Audi A6 Avant beställningsbar, men även här sker själva marknadslanseringen i september. Det är först då den börjar rulla på vägarna och in i bilhallarna.
Avant-varianten kostar 17 000 kronor extra vilket betyder att A6 50 TDI Avant quattro kostar från 590 900 kronor medan A6 55 TFSI Avant quattro kostar från 602 900 kronor.
Till A6 Avant ingår elektriskt manövrerad baklucka i grundpriset.

Fler motorer snart
När nya A6 Avant avtäcktes för bara några veckor sedan presenterades ytterligare två motorer, en V6-diesel på 3,0 liter och 231 hästkrafter samt en rak dieselfyra på 2,0 liter och 204 hästkrafter. Audi meddelar nu att dessa båda är aktuella från och med i sommar, dock utan att ge oss några prisuppgifter.

Audi A6 Avant 2019

Vill du läsa mer om nya Audi A6 och nya Audi A6 Avant gör du det via länkarna dina ögon nyss fladdrade förbi. Där hittar du all möjlig information om hur stora och rymliga modellerna är, hur mildhybridsystemen fungerar samt mycket annat matnyttigt.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer