Se och lyssna på nya Toyota Supra

Nya generationen Toyota Supra har gjort debut – i maskerat utförande. Den körde alldeles nyligen uppför backen i Goodwood Festival of Speed.

Nu börjar det brännas rejält, nya Toyota Supra är på väg att debutera på riktigt. I dag har den (halv)debuterat i prototypformat, under beteckningen A90, på Goodwood Festival of Speed där den körde upp för den berömda backen (1,86 kilometer lång med en stigning om totalt 92,7 meter).

Någon rekordkörning handlade det inte om, i stället var det en ren uppvisningskörning där besökare och vi på webben ska få en chans att se bilen i all sin prakt (läs; maskering) samt höra den.

Maskeringen gör att de små detaljerna inte avslöjas, precis som Toyota vill ha det. Däremot hör vi motorn som mest största sannolikhet är en rak sexa på 3,0 liter som BMW har skruvat ihop. Inga uppgifter om motorn är kända med det ryktas om 340 hästkrafter och 500 newtonmeter som når bakhjulen via en dubbelkopplingslåda. 0-100 km/h sägs gå på 4,5 sekunder.

Är det för snabbt för dig? Då kanske du ska hålla en tumme eller två för ryktet som säger att en instegsversion med en turbofyra på 2,0 liter och med omkring 250 hästkrafter är aktuell.
Vad som däremot inte är ett rykte utan av Toyota bekräftad information är GRMN-versionen med betydligt mer pulver än ovan nämnda 340 hästkrafter.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer