Rolls-Royce Cullinan ska inte bara klara av att ta sig fram i betongdjungeln – den ska fixa ett visst mått av vanlig terrängkörning också. Här får vi se den lyxiga tungviktaren ta sig ann Dubais sanddyner.


Här på teknikensvarld.se har du kunnat följa turerna kring Rolls-Royce Cullinan sedan 2016. Genom åren har det skrivits otaliga artiklar om den kommande lyxsuven – om allt från dess ”uteplats” till velandet kring modellnamnet.

Men nu har det börjat brännas på allvar och inom några månader kommer Rolls-Royces första suv att avtäckas. Som vi skrivit tidigare kommer utvalda intressenter få chansen att se bilen redan i sommar – men då bakom stängda dörrar.

Inte minst märks den stundande premiären i Rolls-Royces sociala medier. Cullinan har som bekant under arbetets gång testats på flertalet platser runt om i världen – från ökenlandskapen i Afrika till Nordamerikas djupa dalgångar – och i vad som verkar vara en pågående serie på Rolls-Royces youtube-kanal får vi följa med till just dessa platser.
I det senaste klippet besöker Cullinan-teamet Dubai och dess ökenlandskap. Kort sagt blir det en hel del sladdande bland sanddynerna. Hur den klarar sig bland kan du se i klippet ovan.

I ett annat klipp på Rolls-Royces youtube-kanal kan du även se när Cullinan tar sig ann det skotska höglandet.

Många av de tekniska detaljerna rörande Rolls-Royce Cullinan är än så länge okända. Det vi dock vet är att den kommer att byggas på Rolls-Royces egna aluminiumplattform, Architecture of Luxury, som även delas med senaste Phantom.
Även motorn tros vara lånad från Phantom – det vill säga en V12 på 6,75 liter, 571 hästkrafter och 900 newtonmeter.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer