Nu kommer Seat med en tredje gasdriven modell i Arona TGI. Världspremiär i Paris i veckan och svensk lansering i början av 2019.

Seats minsta suv Arona blir nu mer gasglad än tidigare. Inte gasglad som i många hästkrafter utan gasglad som i gasdrift. Arona TGI har världspremiär på bilsalongen i Paris och lanseras i Sverige under första kvartalet 2019. Preliminär prislapp är från 169 900 kronor, exklusive den statliga bonusen för gasbilar.

Seat Arona TGI 2019

Arona TGI sällar sig till Ibiza TGI och Leon TGI. Den gör det med en enliters trepip på 90 hästkrafter under huven, som tillsammans med en sexväxlad manuell låda driver framhjulen.
Gastankarna är tre till antalet. Två är placerade under bagagerumsgolvet och en under baksätet. Dessa kan lagra 14,3 kilo gas som räcker till upp till 40 mils körning. En liten bensintank finns för ytterligare 16 mils körning. Totalt handlar det om 56 mils räckvidd, alltså inte mycket att hänga i julgranen.

Seat Arona TGI 2019

Bilen, när den är kall, föredrar bensin när det är lite kallare ute. Under tio minusgrader startar motorn med hjälp av bensinen och en uppvärmningsprocess av gasinjektorerna påbörjas. När denna process är genomförd övergår motorn automatiskt till gasdrift (om det finns gas i tankarna).

Seat Arona TGI gör 0-100 km/h på 12,8 sekunder och toppar 172 km/h.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer