Sébastien Ogier upp i ledning i rally-VM

Efter att ha segrat i Rally Mexiko gick Sébastien Ogier upp i den totala VM-ledningen i sin Ford Fiesta. Han vann ju även Monte Carlo-rallyt tidigare i år.

Det var dock en annan Sébastien som först visade framfötterna, nämligen Loeb som gjorde ett av tre planerade inhopp i rally-VM i år. Han tog ledningen från start men drabbades av en punktering men tog sin Citroën i mål på femte plats.
Kris Meeke, Citroën, hade en andraplats i synhåll när han i slutet av tävlingen lade sin bil på sidan. Åskådare hjälpte honom tillbaka på alla fyra men han tappade andraplatsen till Dani Sordo i Hyundai som därmed tog över andraplatsen, Meeke blev trea och norrmannen Andreas Mikkelsen i Hyundai blev fyra.

Ogier slutade tvåa på helgens sista sträcka som dessutom var så kallad power stage och ger VM-poäng till de fem första. Men Ogier hade genat för mycket och fick tio sekunders tidstillägg vilket kostade honom fyra VM-poäng. Fords team M-Sport har överklagat.

Pontus Tidemand var helt oslagbar i WRC2 och vann klassen med nästan sju minuter i sin Skoda. Han åkte så pass fort att han blev sjua totalt i tävlingen vilket är hans bästa resultat i WRC.
Tidemand leder nu WRC2 totalt och målsättningen är att försvara sin fjolårsseger.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer