Berlins dyra och ännu inte invigda flygplats kommer nu äntligen till användning, Volkswagen ska nämligen bruka den som parkeringsplats.

Att omställningen till den nya WLTP-standarden har stört produktionsflödet för Volkswagen har vi skrivit om tidigare. Bland annat kommer fabriken i Wolfsburg att stängas en till två dagar i veckan.

En följdeffekt blir även försenade leveranstider och med det ett behov av stora parkeringsytor. Totalt ska det handla om mellan 200 000 och 250 000 fordon, enligt en talesperson för Volkswagen. Förutom företagets egen testanläggning i Wolfsburg kan det bli aktuellt att hyra plats i hamnar och flygplatser.

Tack vare det ska äntligen Berlins nya flygplats komma till användning, rapporterar Handelsblatt. Berlin Brandenburg International Airport (BER) var meningen att invigas den 3 juni 2012 men ännu har inget flygplan lyft eller landat på flygplatsen. Den kommer ha kostat närmare 73 miljarder kronor när den väl öppnar, enligt DW.

En minst sagt påkostad parkeringsplats. Men i oktober 2020 måste det vara slutparkerat för då ska flygplatsen invigas. Så är det sagt i alla fall.

Visa kommentarer
NUVARANDE Skandalflygplats i Berlin blir Volkswagen-parkering
NÄSTA I dag invigs Teslas 400:e Supercharger-laddstation i Europa