Porsches suv Cayenne kommer, till slut, med coupélinjer. Premiären rycker allt närmare och här är en första skiss på bilen.

En illustration på Porsche Cayenne i coupéutförande florerar i media. Vissa källor hävdar att det är en läcka inifrån, andra att det rör sig om en officiell teaserbild. Den är i alla fall äkta då den är signerad av Ingo Scheinhütte, mannen med ansvar för Porsches exteriördesign. Det vi ser är en föraning om en bil som snart kommer att bli officiell.

Modellen som sådan är ingen nyhet, arbetet började redan 2014, och kommer inte heller som någon överraskning. Suvar med sluttande taklinje har varit på tapeten ett bra tag nu och med bilen här tar Porsche upp kampen mot rivaler som Audi Q8, BMW X6 och Mercedes GLE Coupé.

Porsche Cayenne coupé

Foto: Carpix, Porsche AG

Vår spionfotograf fångade coupén som testmula sommaren 2018 (se Teknikens Värld nummer 17/2018) och här ovan har vi ställt den bilen vid sidan om skissen för en jämförelse. Som ni ser har Porsche haft en hel del att jobba med för att nå resultatet på skissen. Baken blir helt annorlunda med Porsches längsgående ljusramp på plats samt med ett nytt stuk på C-stolpar och taklinje. Att ha i åtanke är dock att skisser ofta är överdrivna och lyfter fram fräcka linjer.

Bilen tas fram under arbetsnamnet Cayenne Coupé men det lär inte överleva till lansering. Mer sannolikt är Sport Turismo med tanke på bilarna Panamera Sport Turismo och Taycan Sport Turismo, den senare är under test just nu något vår spionfotograf har lyckats fånga på bild även det.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer