Modellen Taycan visas upp först i höst men nu har beställare av Porsches första elbil fått skisser skickade till sig på vad som väntar dem.

Porsches första elbil, Taycan, täcks av i höst men redan nu får vi en fingervisning om hur bilen kommer att se ut. Två skisser har skickats till de som förbeställt bilen i fråga samt information om att arbetet med modellen löper på som planerat. Vi har tidigare skrivit om hur produktionsledet kommer att se ut samt att modellen kommer att skapa nyanställningar.

Porsche Taycan skiss

Skisserna är just skisser med överdrivna proportioner men de visar en bil som skiljer sig från konceptet Mission E från 2015 och så gör även bilen som prototyp.

Porsche Taycan skiss

Klart är i alla fall att produktionsklara Taycan kommer att vara mer praktisk i sin framtoning än konceptet. Självmordsdörrar och kamerabackspeglar överlever inte heller denna gång konceptstadiet och bilens profil är högre och mindre sportig än konceptet. Modellen liknar allt mer det som redan står i Porsches saluhallar och inte som en udda fågel.

Porsche Taycan skiss

Här har vi ställt skisserna och prototypen sida vid sida med Mission E och i klippet nedan kan du se racerföraren Mark Webber köra prototypen.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer