När strålkastarljuset slås på i Genève får vi se de nya ansiktena på Skoda Fabia och Roomster. Skodas små storsäljare har genomgått ett försiktigt ansiktslyft och samtidigt har motorutbudet förnyats.

Skoda Fabia och systermodellen Roomster visas i nya versioner på Genèvesalongen som öppnar den 2 mars. De exteriöra nyheterna är snabbt avhandlade. Lätt uppsminkade strålkastare följs av några nya veck på grillen och den nedre frontspoilern. Det är allt. Interiört består uppdateringen av nya klädslar, ny multifunktionsratt, ny design på instrumentpanelen samt nya radioanläggningar och navigationssystem.

Desto mer intressant är det som har hänt på motorsidan för de båda tjeckerna. Skoda får äntligen tillgång till Volkswagens 1,2-liters TSI-motor som nu erbjuds i både Fabia och Roomster med effektuttagen 86 eller 105 hästkrafter. På dieselsidan kommer tre nya motorer som alla klarar sig under miljöbilsgränsen på 120 gram koldioxid per kilometer. Minst är 1,2-litersdieseln med 75 hästkrafter och lite större och starkare är 1,6-litersmotorn som kan fås med 90 eller 105 hästkrafter.

Nya Fabia och Roomster lanseras på den svenska marknaden i början av maj. De nya priserna är ännu inte fastställda.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer