Pickup-segmentet växer och här är Skodas suv Kodiaq i utförandet. Men vägen till produktion är lång då den ännu bara ligger på skissblocket. Ett koncept byggt av studenter visas upp i sommar.

Vi har tidigare skrivit om studenterna vid Skodas yrkesskola och deras fantasifulla bilar. Förra året skapade de Sunroq – en cabrioletversion av suven Karoq och 2017 byggde de en strandbil av småbilen Citigo.

Skoda student Pickup

Foto: Skoda

Denna gång är det den stora suven Kodiaq som det ska kapas i av studenterna i åldrarna 17 till 20 år. Resultatet ska bli en pickup med två dörrar, rejäla hjul och skarpa former. Donatormodellens rena och emotionella design (Skodas egna ord) ska ge gott om utrymme för konstnärlig kreativitet, hoppas man.

Traditionen att låta studenter bygga om befintliga bilmodeller med assistans av Skodas utvecklingsavdelning började 2014 men Skodas yrkesskola sträcker sig längre tillbaka i tiden än så och grundades redan 1927.

Skoda Pickup 1995

Foto: Skoda

Skoda Pickup, på vissa marknader känd som Volkswagen Caddy, tillverkades 1995-2001.

Skoda och pickup är ord som funnits i kombination tidigare. I modern tid som Felicia med flak, en modell som var väldigt populär under 1990-talet. Tidigare fanns även modeller som 1202 och 1203 med flak, även om den sist nämnda är att betrakta som en fullfjädrad transportbil.

Det färdiga resultatet av Kodiaq med flak får vi se i juni.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer