Skoda Kodiaq – tre snabba från provkörningen

Erik Wedberg är i Spanien igen och kör en suv. Den här gången är platsen Mallorca och bilen Skodas hett efterlängtade storsuv Kodiaq. Tjecken ser bra ut på pappret, är den det i verkligheten också?

Hej Erik, förhandsintresset för Skoda Kodiaq har varit stort. Lever bilen upp till hypen?
– Ja, det tycker jag. Kodiaq är den tredje MQB-baserade suven efter Tiguan och Ateca och jag vågar nog säga att Kodiaq är den bästa.

Vad är det som är så bra?
– Helheten! Kodiaq är rymlig, praktisk, bekväm och enligt mig ganska trevlig att titta på. Jag får lite Range Rover Sport-vibbar, speciellt av fronten. Baksätet och bagageutrymmet imponerar verkligen, inte bara med stora mått utan även med praktiska finesser.

Skoda Kodiaq 2017

Vad kostar den?
– Billigaste möjliga Kodiaq är bensinvarianten 1,4 TSI 150 4×4 som kostar 265 900 kronor. I Sverige kommer de flesta att köpa 2,0 TDI 190 DSG7 4×4 som kostar 312 900 kronor i Ambition-utförande. Med den högre utrustningsnivån Style kostar den 328 900 kronor (samtliga Kodiaq-priser finner du här). Därmed blir den en stark konkurrent till släktingarna Volkswagen Tiguan och Passat Sportscombi. För mig är det valet inte svårt!

I nummer 27/2016 av Teknikens Värld bjuder Erik Wedberg dig på en fullständig provkörningsrapport med allt vad det innebär. Det får du bara inte missa!

Visa kommentarer