Mitt emellan Fabia och Octavia i Skodas modellprogram hittar vi golfklassedanen Rapid. Nu kommer den i kombiversion – förmodligen kallad Spaceback. Vi har första bilderna.

Antalet tilläggsnamn för att markera att det är en kombiversion det rör sig om börjar snart bli lika många som det finns bilmodeller. Till gänget av SW, Avant, SportCombi och Touring (för att nämna några) sällar sig nu Skoda med, vad det verkar, tilläggsnamnet Spaceback. Tidigare har det varit Combi, lite egensinnigt stavat med C, som gällt – men nya Rapid i kombiversion ska (om uppgifterna stämmer) alltså heta Spaceback.

Rapid i sedanversion kom för omkring ett år sedan, och fyllde då ett tomrum mellan Fabia och Octavia. Nu kommer alltså Rapid Spaceback för att fylla utrymmet mellan Fabia Combi och Octavia Combi. Den har nu vår spionfotograf lyckats fånga under tester. Det förvisso milda kamouflaget försöker antyda att det är en Fabia Combi, men nog luras ögonen knappast av det.

Under skalet förväntas det mesta vara likt vanliga Rapide, med tre utrustningsnivåer – Active, Ambition och Elegance. Motormässigt innebär det  tre bensindrivna TSI-alternativ på mellan 86 och 122 hästar, samt en 1,6-litersdiesel på 105 hästar.

Premiären för Skoda Rapid Spaceback förväntas ske på bilsalongen i Frankfurt i september.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer