Skodas storsäljare Octavia får nu en av många välkommen uppdatering – helt digitala instrument i mätarhuset.

När Skoda våren 2017 presenterade den mindre suven Karoq presenterade man även märkets första digitala instrumentering. Sedan dess är antalet övriga Skoda-modeller med digital instrumentering noll. Men det är på väg att förändras, för på Skodas tjeckiska hemsida kan man i den så kallade bilkonfiguratorn skåda ett nytt utrustningstillval – digital instrumentpanel.

Vi hittar inte detta tillval någon annanstans, exempelvis inte i Skoda Sveriges bygg din bil-funktion. Tillvalet är alltså väldigt nytt (så nytt att bilen man byggt inte uppvisar de digitala instrumenten vid förhandsvisningen) och kommer sannolikt att presenteras närmare i kombination med någon form av Octavia-uppdatering på bilsalongen i Genève nästa månad. Räkna dock inte med en lika kraftigt uppdatering som den Octavia tog del av 2017 och som presenterades i oktober 2016.

Skoda Octavia digital instrumentering

Här finns tillvalet på Skodas tjeckiska sajt.

När vi på den tjeckiska Skoda-sajten bygger ihop en Octavia Combi i Style-utförande får vi erbjudande om digital instrumentering för 10 900 tjeckiska koruna. Det motsvarar 4 262 kronor. Bygger man ihop en motsvarande bil i L&K-utförande kostar den digitala instrumenteringen 8 900 tjeckiska koruna vilket motsvarar 3 480 kronor.

Tillvalet digital instrumentpanel finns inte till Octavia i de billigare Active- och Ambition-utförandena.

Skoda Karoq digital instrumentering

Så här ser den digitala instrumenteringen ut i suven Karoq.

Visa kommentarer
NUVARANDE Skoda smyger in digital instrumentering i Octavia
NÄSTA Rimac Concept Two blir självkörande enligt nivå 4