RS-emblemen blir kvar på Skodas kommande elbilar. Fokus kommer dock ligga mer på design än prestanda. Först ut blir en ny suv.

Skodas första eldrivna bilmodell blir en suv. Det vet vi sedan tidigare och en försmak fick vi i form av konceptet Skoda Vision E under bilsalongen i Shanghai 2017.

Nu har Alain Favey, Skodas försäljningschef, i brittisk media avslöjat att modellen, som väntas göra debut sent under 2020, även ska komma med RS-emblem – det vill säga i en prestandaversion.

Skodas första elbil kommer 2020 och kommer att se ut som Vision E. Nästan.

RS är en del av Skodas märkesprofil och fler framtida elbilar kommer att finnas i utförandet. Det handlar emellertid mer om design och känsla än hästkrafter och prestanda. De hurtiga elbilarna, som ska heta eRS, kommer bara att erbjudas med ett effektuttag vilket understryker var fokus ligger.

Alain Favey berättar också att produktionsversioen av Vision E  kommer att vara väldigt likt konceptet och ha en räckvidd på cirka 50 mil och en prislapp i klass med dyrare versioner av Skodas suv Kodiak, en modell som i Sverige kostar mellan 313 400 och 361 900 kronor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer