Skoda Superb facelift först ut med LED matrix-strålkastare

Och inte bara det, den får även flytande körriktningsvisare. Uppdaterade Superb är därmed första Skoda-modell att ta del av de nya teknikerna.

Den 23 maj, i samband med att hockey-VM:s slutspel inleds, ska Skoda visa upp uppdaterade Superb för första gången. Skådeplatsen är Bratislava, Slovakiens huvudstad.
Den tjeckiska bilbyggarfirman kan dock inte hålla sig fullt ut, de vill visa lite av bilen innan den stora dagen. Av den anledningen har de i dag skickat ut ett kort pressmeddelande med tillhörande film som beskriver Superb som Skodas första modell att ta del av två ”nya” ljustekniker. Det handlar om nya full-LED matrix-strålkastare med bland annat animerad follow me home-funktion. När bilens tändning sätts på eller stängs av tänds eller släcks ljuskluster både i strålkastare och i bakljus i en viss sekvens.

Skoda Superb 2020 strålkastare

Det handlar även om dynamiska körriktningsvisare, det vill säga ”flytande” blinkers som Audi introducerade för ganska många år sedan och som allt fler biltillverkare har anammat, bland annat Ford.

I filmen nedan får vi se de nya LED-strålkastarna och -bakljusen i aktion.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer