Om tre dagar ska uppdaterade Skoda Superb träda fram. En intressant nyhet i samband med ”upprustningen” är att märkets flaggskeppsmodell kommer i Scout-utförande.

I samband med att slutspelet i pågående hockey-VM inleds torsdagen den 23 maj ska Skoda Superb facelift göra entré. Den tjeckiska biltillverkaren har under några veckors tid släpp olika teaserbilder och korta filmklipp som ger oss en viss vink om vad uppdateringen handlar om. I förra veckan fick vi dessutom lite mer ingående information om modellens strålkastare, som blir av LED matrix-typ, och blinkersen som är flytande.

Skoda Superb Scout 2020

Nu har Skoda släppt ytterligare ett filmklipp som visar en handfull detaljer i snabb hast. Det som fångar vår uppmärksamhet mest är ett emblem med ordet ”Scout”. Superb kommer med andra ord i ett Scout-utförande vilket på traditionellt Skoda-vis innebär plastdetaljer på karossen, förhöjd markfrigång och hasplåtar. En lite mer stryktålig Superb-variant alltså.

Skoda Superb facelift 2020

Det var ett tag sedan Superb fanns i skolgsmulleutförande. När andra generationen Superb försvann 2015 försvann även Alldrive-varianten (hette Outdoor på andra marknader). Alldrive-namnet ersätts alltså med Scout och Superb blir därmed fjärde Scout-modell från tjeckerna. De tre andra är Octavia Scout, Karoq Scout och Kodiaq Scout. Dessutom finns Fabia Combi i ett slags Scout-utförande, men då heter den Fabia Combi Scoutline.

Skoda Superb facelift 2020

Andra grejer vi uppmärksammar i filmklippet är att Skoda-emblemet på bakluckan ersätts med fem bokstäver – S K O D A. Spärrad text, förstås.
Interiört ser vi inget som är direkt nytt framför förarstolen. Ratten och infotainmentsystemet som ser ut som i dag, och den digitala instrumentpanelen finns som tillval sedan ett drygt halvår tillbaka.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer