Tack vare en liten ”tabbe” av Skoda kan vi redan nu se hur nya Octavia ser ut. Dessutom visar våra nya spionbilder vad vi har att vänta oss av insidan.

Närkontakt av tredje graden är en spännande film från 1977 av Steven Spielberg. En annan form av närkontakt var den som vår spionfotograf tidigare i dag hade med nya Skoda Octavia vid en avgiftsstation i ett alpland. Den vita kombibilen i sig var inget som höjde på några ögonbryn, den ser nämligen ut exakt som den som fotograferades tidigare under sommaren och som vi då skrev om. Inte ens släpet som hängde på dragkroken var något att reagera på, det är inte sällsynt att bilarna som testas upp för branta stigningar har släp.

Skoda Octavia 2020

Foto: CarPix

Detta har vi sett förut…

I stället är det interiörbilderna, som var möjliga att ta i de sega ”turistköerna”, som får oss att gå igång. Det är nämligen första gången nya Octavia, som ska ha världspremiär på bilsalongen i Frankfurt i september, visar upp insidan.

Skoda Octavia 2020

Foto: CarPix

… men inte detta…

Innan vi koncentrerar oss på själva interiören tittar vi närmare på vad infotainmentskärmen visar. Zoomar vi in på den ser vi nya Octavia helt utan maskering. Bilden är inte klockren på grund av det långa avståndet och den lilla ikonen, men vi ser ändå ganska tydligt Octavias nya utseende som i fronten skiljer sig rejält från dagens generation. Grillen ser ut att få en betydligt mer framstående position än på tidigare generationer. I övrigt påminner bilen en hel del om hur Volkswagen Passat Sportscombi ser ut.

Skoda Octavia 2020

Foto: CarPix

… och framför allt inte detta.

Interiören ser vi påminner mer om hur det kommer att se ut i nya Seat Leon och mindre om vad nya Golf kommer att erbjuda. Vi tänker framför allt på infotainmentskärmen som är fristående, den kommer alltså inte att vara ”integrerad” med den digitala instrumenteringen så som i nya Golf. Viss maskering gör att vi inte kan se helheten ordentligt, men det stora djupavståndet mellan de båda skärmarna gör en ”superdisplay” omöjligt.

En annan detalj som vi också noterar lite extra är växelväljaren. Den är på intet sätt i närheten av dagens växelväljare, i stället rör det sig om en liten spak som man för fram och tillbaka, med P-läget i form av en knapp framför väljaren. För några veckor sedan såg vi att nya Leon har en liknande spak.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer