I går eftermiddag uppstod ett slukhål på E4:an strax norr om Norrköping. Hålet var upp till två meter djupt.

Under gårdagseftermiddagen kom rapporter om att marken gett vika i södergående körfält på E4:an i höjd med avfarten till Kolmården. När Trafikverket och Polisen anlände till platsen visade det röra sig om ett slukhål, cirka två meter djupt och drygt en halvmeter i diameter. Körfältet spärrades av och Trafikverket kunde under kvällen åtgärda skadan.

I nuläget är det oklart exakt vad som är orsaken till att detta skett, men enligt Mikael Lindblad på Trafikverket är de vanligaste orsakerna vibrationer eller vatten.
Med tanke på den senaste tidens väder är det dock mest troligt att det är det sistnämnda som är orsaken, eller en kombination av de två.

– Vägen är ju uppbyggd med stora sten i botten sedan mindre sten, mindre sten och sen är det tätat med grus ovanpå. Blir det vibrationer eller så i de stora stenarna längst ner sipprar det ner och blir sånna här slukhål, säger Mikael Lindblad.

Turligt nog har bilister som passerat slukhålet innan körfältet spärrades av lyckats undvika det och ingen ska ha kommit till skada.

Visa kommentarer