Halva storleken – halva priset. Låter logiskt eller hur? Så resonerar i alla fall ett av New Yorks parkeringsföretag som nu halverar parkeringsavgiften för Smart Fortwo.

Smart Fortwo är en ganska vanlig syn i Europa och den har funnits här ett bra tag nu. Men i det stora landet i väst är det annorlunda. Försäljningen av Smart Fortwo inleddes i USA så sent som vid årets början, och amerikanerna har nog fortfarande inte riktigt vant sig vid den lilla europén. Jämfört med europeiska bilar är den liten. Jämfört med amerikanska bilar måste den nästan se ut som en liten Legobit som svischar runt gathörnen utan att dra knappt någon soppa alls. Daimler kan hur som helst glädja sig åt att Smart Fortwo har fått en succéstart i USA. Sedan säljstarten den 16 januari har drygt 16 000 Smart Fortwo sålts i USA, varav omkring 1700 befinner sig i New York. I början av året var efterfrågan så stor att produktionen inte räckte till. När det nu blir betydligt billigare att parkera sin Smart Fortwo i New York lär försäljningen skjuta i höjden.

De extremt många bilarna till trots lär New York knappast vara den ultimata staden att äga en bil i. Som i de flesta storstäder är parkering en knäckfråga, och allt som oftast en dyr sådan. Men New York-bor med en Smart Fortwo i sin ägo kan nu se fram emot betydligt billigare parkering. SmartUSA har nämligen slutit avtal med Meyers Parking som driver de sex största parkeringsgaragen i staden för att Smart-ägarna ska få parkera billigare. Mike Carolan, talesman för Meyers Parking, tycker att det inte är mer än rätt att Smart-ägarna ska betala hälften så mycket som andra eftersom de bara tar upp hälften så mycket plats. Kanske är det en tanke som bör flyttas över till allmänna parkeringar; avgift efter storlek?

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer