Smuggelförsök med stulen Tesla Model S i delar

Än en gång har en bil i totalt nedmonterad skick försökts smugglas mellan två länder. Denna gång en Tesla Model S.

Kommer du ihåg när vi berättade om en man som stal en BMW X6 i ett land, demonterade den del för del, tryckte in den i en Volkswagen-skåpbil och fastnade i tullen? Nu har vi en liknande historia att berätta, denna gång inte om en BMW X6 utan om en Tesla Model S som i dagarna fastnade i gränskontrollen mellan Nederländerna och Tyskland.

Den tyska gränspolisen stoppade en lastbil som var på väg in i landet. I lastbilens skåputrymme fann de en Tesla Model S som var totalt demonterad. Lastbilschauffören visade upp kvitton på att han hade köpt delarna i Amsterdam, men polisen hittade bilens identifikationsnummer på delarna och slog numret mot en databas och fick träff. Bilen hade stulits i Nederländerna fyra dagar innan den fastnade i gränskontrollen. Kvittot chauffören visade upp var alltså falskt.

Vart lastbilschauffören var på väg vet vi inte, förmodligen till ett land där stulna bilar monteras ihop igen och ”försvinner” från jordens yta. Hur stölden har gått till vet man inte heller, Teslas bilar anses ju vara nästan omöjliga att stjäla på grund av all elektronik, inte minst då bilarna dessutom går att spåra. Det hade tidigare visats prov på hur Teslas bilar kan hackas tack vare olika säkerhetshål som Tesla i sin tur har gjort allt för att täppa igen. Det har tidigare försvunnit Tesla-bilar som sedan aldrig har återfunnits. Kanske är detta tillvägagångssättet?


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer