Det brukar heta att köpa ny bil aldrig är en lönsam affär. Köper du en ny bil ena dagen för att nästa dag sälja den lär du knappast gå med vinst. Men det är inte alltid denna regel gäller. Satsar du på lite exklusivare bilar kan du på kort tid fördubbla dina investerade pengar.

Lamborghini Reventón är en bil de flesta bara har råd att drömma om. De 20 köparna av denna exklusiva modell från italienska Sant’Agata fick sina bilar levererade i våras. Då hade var och en av dem pungat ut motsvarande 9,5 miljoner kronor för sina bilar.
För tre dagar sedan såldes Reventón nummer tre på eBay och den lycklige säljaren (antar att denne är lyckligare än köparen) fick motsvarande 16,5 miljoner kronor. Alltså en avkastning med nästan 75 procent på bara några månader och sju nya ”millar” rätt ner i fickan. Lättförtjänta pengar bortsett från knivigheterna att få tag på ett av de 20 exemplaren från början.
Vi lever verkligen i olika världar. Här i Sverige går många in på Bilia, köper en ny V70 för exempelvis 400 000 kronor. Säljs sedan bilen efter ett halvår så har man gått back sisådär en 50 000 kronor.
Sedan kan man ju även fundera över varför man säljer sin Reventón redan efter några månader. Antagligen är det ett av de snabbaste sätten att tjäna grova stålar på eller också är Lamborghinis dyrgrip inget att ha.

Lamborghini Reventón

Provkörning

  Extern länk


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer