Snabbaste BMW:n runt Nürburgring

Nürburgrings nordslinga lockar inte bara biltillverkare till att slå nya rekordtider, även eftermarknadstrimmare har gett sig in i leken. AC Schnitzer har nu slagit till med en rekordtid som BMW tidigare inte riktigt lyckats matcha.


I samma veva som BMW lanserade 370 hästkrafter starka busbilen M2 Coupé passade tyska trimfirman AC Schnitzer på att visa upp sin ACL2 som är en rejält uppumpad variant av M2:ans lillebror M235i (i dag ersatt med M240i). Förutom ett grovt och brett bodykit med stora luftintag, vingar och winglets har den också fått BMW:s S55-maskin, det vill säga den raka sexan på tre liter som finns i M3 Sedan och M4 Coupé. Men några 431 originalhästar levererar den inte, i stället är effekten uppskruvad till enorma 570 hästkrafter. Lägg därtill att bilen bantats ordentligt så att den är 122 kilo lättare än M4 Coupé.

Bilen borde vara ett monster – och det är den också. Nu har AC Schnitzer tagit ut den för ett varv på Nürburgrings nordslinga och det blev genast ett rekord för gatlegala BMW-bilar. ACL2 klockades för 7 minuter, 25 sekunder och 8 tiondelar. Som jämförelse har M2 Coupé klockats för 7 minuter och 58 sekunder.

Varvet ser du alltså i filmen ovan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer