Sportiga Seat Leon SC avslöjad

I går släppte Seat en bild på en bil under ett skynke. En liten aptitretare inför avtäckningen i Genève om en månad. I dag får vi se bilen – Leon SC – i sin helhet tack vare käcka tjecker.

Nya Seat Leon minus två dörrar är lika med sportigare Leon SC där bokstavsförkortningen står för Sports Coupé. Tanken från spanjorerna är att visa upp bilen på nätet inom kort (kanske redan senare i dag) medan den stora, publika världspremiären äger rum på bilsalongen i Genève om en knapp månad. Men – som i princip alltid – har tjeckiska bilsajten autoforum.cz avslöjat bilen i förväg.

Seat Leon SC, som är första tredörrarsvarianten av Leon någonsin, skiljer sig faktiskt en hel del från sitt femdörrarsyskon. Bortsett från avsaknaden av två bakdörrar är sidofönsterlayouten helt ny. B-stolpen är flyttad bakåt och är smalare medan bakre sidorutan har fått en helt ny avslutning mot sista takstolpen. Bakre sidorutans bakkant löper på Leon SC parallellt med C-stolpen, tvärtemot hur det ser ut på vanliga Leon. Detta knep ger Leon SC en tydligare coupéprofil.
I övrigt skiljer sig coupéversionen inte från sitt mer praktiska syskon. Även insidan ser ut att vara densamma, bortsett från baksätet som bjuder på ett jobbigare insteg och eventuellt lite tajtare svängrum.

Under huven kan vi förvänta oss samma bensin- och dieselmaskiner som i femdörrars Leon som kryddas med en Cupra-version eller kanske till och med en Cupra R för att på riktigt sätta konkurrenterna i GTI-klassen på plats.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer