Saab-ägarna Spyker är intresserade av att etablera sig på den kinesiska marknaden och har redan tagit första steget. Enligt kinesiska medier har Spyker skrivit ett avtal med en kinesisk importör.

Vi nås hela tiden av rapporter om att den kinesiska bilmarknaden växer något enormt och att många av de europeiska lyxbilarna är kinesernas favoriter. Även Spyker Cars har uppmärksammat detta och är nu på väg att slå sig in på den kinesiska marknaden. Enligt den kinesiska tidningen Xinhua har Spyker redan skrivit ett avtal med China Automobile Trading Co. (CATC) som är en av Kinas största bilimportörer, om att upprätta ett joint venture. CATC ska sköta hela Spykers försäljning i Kina.

Xinhua har också varit i samtal med Spykers vd Victor Muller som uttryckte stor entusiasm för kinas växande marknad för lyxbilar. Om avtalet mellan Spyker och CATC godkänns av de kinesiska myndigheterna kan CATC inom kort dra igång allt som behövs för att sälja Spyker-bilar i Kina, till exempel försäljningsnätverk och serviceverksamhet.

Kan lilla holländska Spyker hävda sig på den kraftigt konkurrensutsatta Kinamarknaden? Kina passerade nyligen USA som världens största bilmarknad så nog ska väl Spyker kunna sälja några bilar. Kinesiska köpare har uppenbarligen en böjelse för exotiska bilar från Europa och vad är väl mer exotiskt än en holländsk supersportbil. Den eventuella supersuven D8 Peking-to-Paris skulle säkerligen gå hem hos kinesiska lyxbilsspekulanter.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer