Bilen på bilden må se ut som en av barndomens leksaksbilar, men faktum är att det är holländska Spykers senaste bil C8 Laviolette LM85. Med den nya bilen har Spyker inte krånglat till det för sig. C8 Laviolette är helt enkelt en gatanpassad version av Le Mans-racern som körs i GT2-klassen.

Holländska Spyker kan tyckas ha gått en rejäl omväg. Man började med att modifiera gatbilen C8 för att delta i GT2-klassen i Le Mans. Nu har Le Mans-bilen i sin tur modifierats tillbaka för att återigen bli en bil som kan köras på allmänna vägar. Resultatet är en lika färggrann som lockande skapelse.

C8 Laviolette LM85 använder sig av Audis 4,2-liters V8 som utvecklar 400 hästkrafter. Kraften skickas via en sexväxlad manuell Getrag-låda till bakhjulen. Exakt hur fort den orange-gråa bilen går finns det ännu inga uppgifter om. Precis som Le Mans-bilen är C8 Laviolette LM85 till stor del byggd av aluminium och andra lättviktsmaterial. Däremot är den inte ett lika extremt lättviktsbygge. Inredningen är förhållandevis lyxig med alcantara- och läderklädsel. Den märkliga färgsättningen är inte inspirerad av en lavalampa, vilket man kanske skulle kunna tro, utan Le Mans-bilens mönster, och titta en extra gång så ser du att mönstret faktiskt är symmetriskt.

Endast 24 bilar ska byggas. Att de första bilarna ska visas upp i Saudiarabien skvallrar om vilka kunder Spyker vänder sig till och att priset inte lär hamna på var mans nivå.

Läs mer

  Provkörning


   Digital prenumeration
   Allt du vill veta om alla bilar
   – gratis första månaden
   Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

   Flest och mest omfattande tester av nya bilar

   Alla nummer av e-tidningen

   Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

   Avsluta prenumeration online när du vill

   Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

   Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
   Visa kommentarer