SsangYong visar upp fler bilder och ger oss mer uppgifter om kommande crossovern som får namnet Tivoli.

För drygt en månad sedan ställde SsangYong ut två konceptbilar på bilsalongen i Paris, XIV-Air och XIV-Adventure. Redan då stod det klart att XIV skulle sättas i serieproduktion tidigt 2015 som en direkt konkurrent till Nissan Juke.

Nu får vi se bilder på hur produktionsversionen kommer att se ut samt vad den kommer heta. Namnet Tivoli är dock inte taget från benämningen på nöjesparker, utan från staden med samma namn som ligger en bit från Rom, Italien.

Den sportigt designade crossovern kommer troligtvis att ha i stort sett samma mått som konceptbilarna, det vill säga 420 centimeter lång med 260 centimeter mellan hjulaxlarna. Under huven kommer det att sitta en fyrcylindrig 1,6-litersmotor med antingen bensin eller diesel som drivmedel. Till dessa erbjuds antingen manuell eller automatlåda samt fram- eller fyrhjulsdrift.

Enligt SsangYong erbjuder den ”lyxiga” kupén enkla anslutningar för telefoner och ”tillräckligt med förvaringsutrymmen”. SsangYong är även så vågade att de påstår att Tivoli ”kommer att sätta trenden inom detta segment av bilmarknaden”.

Tivoli börjar säljas i hemlandet Sydkorea i januari och resten av världen i mitten av 2015. Om Sverige innefattas i det är i nuläget, liksom pris, oklart.

SsangYong Tivoli

SsangYong Tivoli


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer