SsangYong SIV-1 Concept till Genève

Vacker design har inte varit SsangYongs signum men de senaste konceptbilarna från märket tyder på att något är på gång. I Genève ska SsangYong visa konceptet SIV-1 som inte är en suv utan en siv.

Modeller som Musso, Rexton och Actyon har förärat SsangYong en plats i många bilintresserades minne. Dessvärre kommer de flesta ihåg dem med fasa. På senare år har sydkoreanska SsangYong ändå visat tecken på bättring, tredje generationens Korando ser inte helt tokig ut och dessutom har man visat konceptbilarna XUV-1, XIV-2 och e-XIV som inte heller har varit helt fel ute designmässigt. Till årets bilsalong i Genève som går av stapeln i början av mars skickas nya konceptbilen SIV-1.

Modellnamnet har inget att göra med det för sydkoreaner mycket exotiska kvinnonamnet Siv utan är en akronym av Smart Interface Vehicle. Exakt vad det innebär vill SsangYong inte säga i dagsläget men i pressmeddelandet talar de om bilen har ett ”Mobile Auto System” och fyra individuella skalstolar. Konceptbilen är 450 centimeter lång, 188 centimeter bred, 164 centimeter hög och har 270 centimeter mellan hjulaxlarna och är därmed jämförbar med till exempel Audi Q3 och BMW X1.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer