Richard Göransson skrev historia i helgens STCC-final där han blev första föraren till fem titlar. Nu jagar mästaren en WTCC-styrning då Volvo lämnar STCC på grund av bytet till TCR-reglementet nästa år.

– WTCC vore givetvis jättekul. Det pågår diskussioner lite smått inför nästa år, men det finns inget konkret. Det är silly season, säger Göransson till na.se.

Göransson fick kämpa hårt i årets sista tävling för att kunna säkra titeln då teamkollegan och mästerskapsrivalen Robert Dahlgren tog sig förbi honom i början av tävlingen.

Den femfaldiga mästaren lyckades dock säkra fjärde plats, nog för att ta titeln med sju poängs marginal över Dahlgren.

– Det här var det värsta racet jag har kört på länge. Robban tryckte på väldigt hårt från början så jag var rädd för vad som skulle hända med min bil och släppte honom. Men fem titlar känns helt sjukt och nu vill jag bara fira det. Jag känner för Robert, han har varit en riktigt bra teamkollega och konkurrent i år, säger Göransson.

Göransson tog sin första STCC-titel 2004 och följde upp det året efter med sin andra för BMW-teamet WestCoast Racing. Han fick vänta till 2008 för sin tredje titel, då med Flash Engineering. Två år senare var han tillbaka med WestCoast Racing och säkrade sin fjärde titel 2010.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer