STCC-organisationen, eller STCC TCR Scandinavia som de byter namn till nästa år, har planer på att utöka kalendern utanför Sveriges gränser till Finland, Norge och Danmark.

– Mästerskapet heter STCC TCR Scandinavia vilket indikerar att vi har ambitioner att inte bara finnas i Sverige, utan att det också handlar om att förhoppningsvis även köra i Finland, Norge och Danmark så småningom. Kanske inte redan nästa år men planen ligger där för framtiden, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB.

Senast STCC tävlade utanför Sverige var 2012 på Jyllandsringen i Danmark.

Seat Dealer Team PWR Racing har bekräftat tre Seat León TCR för nästa säsong, men ännu inte bekräftat förare.

– Jag är sjukt glad och stolt över det samarbete vi har med Seat Sverige och den relationen vi under året byggt upp med Seat Sport. Att jobba ihop med en importör har varit en del i vår långsiktiga målsättning och vårt samarbete i dag visar att det här reglementet faktiskt fungerar, säger Daniel Haglöf, förare och delägare i PWR Racing.

De tre Seat-bilarna är de hittills enda bekräftade för mästerskapet nästa år, när de byter från nuvarande TTA-reglementet till TCR, medan ett antal förare har visat intresse enligt STCC AB, som tidigare STCC-föraren Fredrik Lestrup, Brovallen Design-föraren Rasmus Mårthen och Clio Cup-duon Nicklas Oscarsson och Marcus Annervi.

Finska föraren Antti Buri, som kör en SEAT León för LMS Racing i TCR Tyskland, är också intresserad av STCC nästa år, så länge kalendrarna inte kolliderar.

– Det är därför jag är här. Det skandinaviska mästerskapet intresserar oss verkligen, men vi vill också köra i Tyskland så lägg era tävlingar på rätt datum, uppmanade han Jonas Lundin.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer