STCC support: Kung Ola av Knutstorp!

STCC i all ära, men det kördes en mängd supporterklasser i helgen också. Och kungen i dessa måste vi kora Ola Nilsson i Carrera Cup till!

Ola Nilsson totaldominerade Scirocco Cup R, i Tyskland, förra året. Bara några dagar innan start på Knutstorp i helgen visste han inte vad fortsättningen skulle bli.

Nu blev det svenska Carrera Cup och Ola formligen städade i klassen, som tyvärr var rätt tunn med tiotalet bilar.

Icke desto mindre vann Ola båda heaten efter att ha haft ledning från start till mål. Snyggt kört och det visar vilken talang skåningen är. Blir intressant att se när han får tampas med fjolårsmästaren Johan Kristoffersson som i helgen var upptagen med italienska GT-mästerskapen i en Audi R8. Ett uppdrag som slutade sådär med en sjätte och sunde plats i de två loppen.

Dubbla segrar var melodin även i andra klasser. Jens Edman, före detta STCC-förare, tog två segrar i V8 Thunder ( f d Camaro Cup) och det gjorde även estländaren Martin Rump i nyinstiftade formelklassen Renault 1,6. Tvåa i båda loppen var Kimmy ”The real iceman” Larsson från Mjölby. Kul med en riktig formelbilsklass i Sverige igen.

Clio Cup utgjorde som vanligt ett av de mest sevärda inslagen med omkörningar här och där. Inget är omöjligt!

Mattias Lindberg och Robert Helling vann varsitt heat. Fjolårsmästaren Andreas Wernersson blev involverad i en startkrasch i första loppet och fick starta sist i lopp två  men gjorde en strålande uppkörning till tredje plats. Close racing minst sagt.

Ola Nilsson Carrera Cup


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer